به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت)، در تاریخ 12 شهریور ماه جاری، استاندارد کیفیت آبهای محیطی دریای خزر، توسط رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به تمامیدستگاههای اجرایی مشمول ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری، نهادها و دستگاههای نظامی، انتظامی، امنیتی، اشخاص حقیقی و حقوقی ابلاغ شد. در این باره ضیاءالدین الماسی -مدیر دفتر آلودگیهای دریایی سازمان حفاظت محیط زیست- در گفتوگو با ایسنا، با تاکید بر ضرورت تعیین شاخصهای کمیبه منظور بهبود وضعیت محیط زیست دریای خزر اظهار کرد: وقتی در مورد کیفیت مطلوب محیط زیست صحبت میکنیم؛ باید معیار و شاخصی کمیبرای تعیین محدودیتها و تعیین سطح مطلوبیت محیط زیست داشته باشیم، همچنین برای هدفگذاری برنامهها در مسیر بهبود و ارتقای کیفیت محیط زیست باید بدانیم در چه وضعیتی قرار داریم و مسیر حرکت به چه سمتی باید باشد تا به وضع مطلوب دست یابیم.
وی ادامه داد: مزیت استاندارد کیفیت آبهای محیطی دریای خزر به این است که در پروژههای توسعهای مثل نیروگاه، بندر و صنایع مختلف مستقر در حاشیه دریا که ملزم به ارائه گزارش ارزیابی زیست محیطی هستند؛ گزارشها به طور کمیو هدفگذاری شده تهیه و ارائه میشود. به طور کلی این استاندارد میزان اثرگذاری طرحهای توسعهای را در محیط زیست دریای خزر با عدد و رقم مشخص میکند و همین موضوع نظارت سازمان محیط زیست را در صدور مجوز برای اجرای طرحهای توسعهای دقت بیشتری بخشیده و تسهیل میکند.
به گفته الماسی، استاندارد کیفیت آبهای محیطی دریای خزر، در چارچوب کنوانسیون تهران(کنوانسیون حفاظت از محیط زیست دریایی دریای خزر) تهیه و ابلاغ شده است. چون بر اساس توافقات منطقهای بین پنج کشور حاشیه دریای خزر، باید پایش آب دریای خزر توسط کشورها صورت گیرد. ضمن اینکه تهیه و ابلاغ استاندارد ملی آبهای محیطی دریای خزر، فرصت تعامل بین کشورهای حاشیه خزر را در موضوع پایش فراهم میکند.
وی ادامه داد: استاندارد کیفیت آبهای محیطی دریای خزر با همکاری دستگاههای مرتبط از جمله وزارت نیرو، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نفت تهیه شده است.(ایسنا)
نظر شما